稽古 KEIKO

Vadba

Treningi, ki potekajo v prijateljskem, ne tekmovalnem in sproščenem, vendar kljub temu dovolj resnem vzdušju se odvijajo tri krat tedensko in sicer dva krat tedensko v dvorani in enkrat na prostem, ne glede na vremenske razmere. Od meseca maja pa do septembra so treningi vedno na prostem, saj je za praktikante Budo Taijutsu/Ninjutsu-a zelo pomembno, da trenirajo na raznem terenu in v raznih vremenskih pogojih. Na ta način se ne omejujemo samo na določen prostor in s tem ne navadimo samo na normalne pogoje treninga. S tem se učimo realne borbe, saj je dvorana najbolj varen prostor, kjer ne bomo nikoli napadeni. Uporaba samoobrambe na asfaltu, travi, pesku in podobnem je popolnoma drugačna od tiste v dvorani na ravnem parketu in zato je prav, da se je učimo v takšnih pogojih, ki se nam lahko dejansko zgodijo.

Treninge, ki so strukturirani po Ninpo Kunren, vodijo poleg Dojo cho-a (vodje društva) Shihana Andreja Jasenca še Shidoshi Dejvi Tavčar, Shidoshi Simon Sukljan, Sensei Primož Jankovec, Marko Pipan, Dejan Soklič, Blaž Porenta, Zdenko Kovač, Robert Ferenc, Dino Kalender in Klemen Vončina. Enkrat mesečno organiziramo v društvu poseben sobotni trening, ki traja štiri ure in se odvija v slovenskem Honbu Dojo-u, na njem pa preučujemo določene teme, ki se sicer redkeje trenirajo na rednih treningih. Drugače pa so treningi vsak ponedeljek, torek in četrtek v Ljubljani (Točni termini so objavljeni na vstopni/prvi strani). V toplejših mesecih (Junij-Julij-Avgust) potekajo vsi treningi na prostem.

Vsaj dvakrat letno organiziramo tudi velike vikend seminarje , na katerih se z našo veščino lahko spozna veliko ljudi in na katere povabimo tudi člane drugih šol in veščin, saj ponavadi te seminarje vodijo ugledni mednarodni Bujinkan učitelji. Najbolj znani med njimi so poletni Ninpo Kai seminarji.